Zuidam: 'Toen was het verrassend dat spelers van dat kaliber naar Utrecht kwamen'

Zuidam: 'Toen was het verrassend dat spelers van dat kaliber naar Utrecht kwamen'

13-09-2019 07:56
57

Jordy Zuidam denkt dat FC Utrecht stappen heeft gezet, waardoor een 'ander kaliber spelers' nu vaker besluit om voor de club uit de Domstad te kiezen. De technisch directeur is bijzonder tevreden over de afgelopen transferperiode.

Zuidam wist onder anderen Vaclav Cerny, Adrian Dalmau, Bart Ramselaar en Adam Maher te contracteren. "Eerst moet je spelers van een bepaald kaliber aan de club zien te binden, meestal op huurbasis", legt de technische man van Utrecht bij FOX Sports uit hoe hij te werk gaat. "Bij die spelers was het nog verrassend dat ze naar Utrecht gingen.

"Nu zie je dat dat soort spelers die er goed opstaan in voetballand, die veel potentie hebben en een leeftijd hebben waar ze nog mee kunnen ontwikkelen steeds vaker bereid zijn om in deze fase van hun carrière voor FC Utrecht te kiezen", vervolgt Zuidam zijn verhaal. "Daar ben ik natuurlijk erg trots op."

De supporters van de Domstedelingen zijn maar wat blij met hun technisch directeur, getuige een spandoek in het stadion waar 'Jordy, held, bedankt' op te lezen is. "Ja, dat is bijzonder", lacht Zuidam. "Dat heb ik nog niet eerder gezien. Ik ben een jongen van de club, een geboren en getogen Utrechter. Om dan op deze manier waardering te krijgen vind ik erg bijzonder."