Feyenoord in gesprek met Tapia: 'Hij wil gewoon meer geld of transfervrije status'

Feyenoord in gesprek met Tapia: 'Hij wil gewoon meer geld of transfervrije status'

13-09-2019 08:32 Laatste update: 09:15
84

Feyenoord gaat binnenkort in gesprek met Renato Tapia om te praten over de contractsituatie van de middenvelder, weet ook Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International. Tapia zou bewust graag in Nederland willen blijven zodat hij een Nederlands paspoort krijgt, maar Krabbendam denkt dat er een andere reden is.

Als EU-burger kan Tapia makkelijker verhuizen binnen Europa. Dat zorgt ervoor dat een transfer in veel gevallen met minder problemen tot stand komt. Om die reden zou Tapia zijn contract bij Feyenoord uit willen dienen, terwijl de club juist vond dat hij weg moest.

"Nee, het ging niet om het paspoort. Als hij nu naar het buitenland gaat kan hij altijd nog terugkeren. Het gaat er gewoon om dat hij meer geld wil of een transfervrije status", zegt Krabbendam bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Feyenoord en Tapia gaan binnenkort met elkaar in gesprek. "Ze gaan binnenkort met Tapia om tafel om te kijken of ze dat contract kunnen verlengen. Anders loopt hij transfervrij de Kuip uit. Ik denk dat ze dat gaan proberen, maar het ligt een beetje aan de aanbieding."

Sjaak Troost maakte in augustus duidelijk dat Tapia weg moest bij Feyenoord, maar de middenvelder is inmiddels basisspeler van de ploeg van Jaap Stam. "Ik denk niet dat Sjaak dat gesprek gaat voeren", lacht Krabbendam.