'Door al die verschillende nationaliteiten is er geen groepjesvorming bij Fortuna'

'Door al die verschillende nationaliteiten is er geen groepjesvorming bij Fortuna'

13-09-2019 10:11
68

Fortuna Sittard speelt dit seizoen met een bijzonder internationaal gezelschap. De Limburgers hebben maar liefst 22 buitenlanders in de selectie en het is voor trainer Sjors Ultee een hele opgave om daar een samenhangend elftal van te maken.

Als buitenlandse speler heb je het namelijk niet altijd gemakkelijk, zo weet Ultee. "Het zijn jongens van een jaar of twintig die in een ander land worden gedropt, een beetje Engels kennen en verder op zichzelf zijn aangewezen", duidt hij de situatie in gesprek met De Telegraaf. "Dan moet je ze niet aan hun lot overlaten."

Veel buitenstaanders denken dat Fortuna nooit een geheel kan worden met 22 buitenlandse spelers, maar daar is de trainer van de Sittardse formatie het mee oneens. "Doordat we zoveel verschillende nationaliteiten hebben, is er geen groepjesvorming. Als we een grote groep Nederlandse spelers zouden hebben en een grote groep van een andere nationaliteit, dan zou je twee groepen kunnen krijgen. Daar is bij ons geen sprake van."

"Bovendien trekken de jongens uit het buitenland heel veel met elkaar op", legt Ultee uit. "Nederlandse jongens gaan in het algemeen eerder naar huis na de training, want zij hebben hier een heel leven buiten het voetbal. De jongens uit het buitenland zitten allemaal in dezelfde situatie. Ze hebben gekozen voor het avontuur, hebben hun thuis achtergelaten voor Sittard om daar hun droom te verwezenlijken en daarbij vinden ze steun bij elkaar. Dat helpt om er een hechte groep van te maken."