Spitsen van Vitesse en NEC blijken familie: 'Altijd familiereünie met kerst'

Spitsen van Vitesse en NEC blijken familie: 'Altijd familiereünie met kerst'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 10:33vr 13-09-2019 om 10:33

Etien Velikonja, de nieuwe spits van NEC, kan vrijdagavond zijn debuut maken voor de Nijmeegse club in de uitwedstrijd bij FC Den Bosch. Op de tribune zal een speciale gast hopen dat zijn boezemvriend in actie komt: Tim Matavz.

Matavz, uitgerekend aanvalsleider van aartsrivaal Vitesse, is een volle neef van Velikonja. "Onze families woonden in bij opa en oma'', legt de Sloveense aanvaller van NEC uit in De Gelderlander. "We zaten allemaal in hetzelfde huis. Officieel zijn we neven, maar voor ons gevoel zijn we broers."

De twee speelden in de jeugd van ND Gorica, de club die Velikonja verliet om een contract te tekenen in Nijmegen, veel samen. "We waren niet te stoppen. We zijn twee verschillende aanvallers. Tim is groot en statisch, ik klein en beweeglijk. We werden heel vaak kampioen. Toen Tim zijn transfer maakte (naar FC Groningen, red.) was ik blij voor hem. We hebben elkaar altijd alles gegund."

Nu spelen Velikonja en Matavz op nog geen twintig minuten rijden hun wedstrijden. De twee Slovenen verwachten elkaar dit jaar veel te zien. "Al die andere jaren zagen we elkaar alleen met kerst", zegt de NEC-spits. "Dat is nog steeds een grote familiereünie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws