'Henderson zei tegen me dat ik naar beelden van Frenkie de Jong moest gaan kijken'

'Henderson zei tegen me dat ik naar beelden van Frenkie de Jong moest gaan kijken'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 11:52vr 13-09-2019 om 11:52

Adam Lallana is na veel blessureleed weer wedstrijdfit en hoopt zijn plekje af te kunnen dwingen bij Liverpool. De middenvelder kwam in het verleden vooral uit als aanvallend ingestelde speler, maar moet nu hopen op een kans als 'nummer zes' bij The Reds. Hij heeft daarbij hulp ingeroepen van Frenkie de Jong.

Om zich optimaal voor te bereiden op zijn nieuwe rol bij Liverpool, kijkt Lallana goed naar wat De Jong allemaal doet in het veld. "Jordan Henderson zei tegen me dat ik naar beelden van Frenkie de Jong moest gaan kijken", zegt de Engelsman tegen The Times. "De manier waarop hij speelt is natuurlijk risicovol, want hij dribbelt meer dan andere verdedigende middenvelders dat doen. Maar ik denk dat dat wel bij mij past."

Lallana moet toegeven dat hij niet alleen graag naar Frenkie de Jong kijkt, maar ook naar zijn eigen ploeggenoten. "Ik vind het heel interessant om te kijken hoe verdedigende middenvelders precies bewegen. Tijdens onze eigen wedstrijden valt het me op dat ik steeds vaker kijk hoe Fabinho het invult. Hij doet het echt geweldig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws