Sarri neemt 'toekomstige topspeler' De Ligt in bescherming: Hij is heel jong

Sarri neemt 'toekomstige topspeler' De Ligt in bescherming: "Hij is heel jong"

13-09-2019 13:18 Laatste update: 14:04
71

Juventus-trainer Maurizio Sarri doet er alles aan om Matthijs de Ligt te helpen. De verdediger keerde deze week terug in Turijn na een sterke interlandperiode met het Nederlands elftal en staat zaterdag tegen Fiorentina waarschijnlijk weer in de basis.

"Mijn doel is dat een toekomstige topspeler als De Ligt zich zo snel mogelijk aanpast aan het Italiaanse voetbal", laat Sarri weten op een persconferentie. "Hij is heel jong. Het is normaal dat hij in eerste instantie wat problemen heeft. Als ik me niet vergis, gebeurde dat zelfs bij Michel Platini in zijn eerste maanden bij Juventus."

De Italiaanse trainer van Juventus is optimistisch. "De Ligt moet zich aanpassen aan ons voetbal, maar binnen een paar maanden zal hij belangrijke vorderingen maken", aldus Sarri, die de zware knieblessure van Giorgio Chiellini nog niet helemaal heeft verteerd. "Chiellini is de ziel van dit team. Hij neemt de rest van de ploeg op sleeptouw, zowel in trainingen als in wedstrijden. Zijn blessure is een zwaar verlies voor ons."

De Ligt heeft bij Juventus concurrentie van Leonardo Bonucci, Merih Demiral en Daniele Rugani, al is laatstgenoemde nog geblesseerd. Bij zijn Serie A-debuut tegen Napoli (4-3), bijna twee weken geleden, maakte de twintigjarige Nederlander geen goede indruk.