Ten Hag tipt KNVB en Koeman: In het belang van het Nederlandse voetbal

Ten Hag tipt KNVB en Koeman: "In het belang van het Nederlandse voetbal"

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 13:30vr 13-09-2019 om 13:30

Erik ten Hag heeft de KNVB zelf getipt over Sergiño Dest. Dat vertelt de Ajax-trainer op het persmoment van vrijdag. Dest heeft een dubbel paspoort en mag uitkomen voor Nederland en de Verenigde Staten.

Afgelopen week kwam de achttienjarige Ajacied in actie voor de Verenigde Staten, maar dat betrof een vriendschappelijke wedstrijd. Hij kan dus nog steeds voor Oranje spelen. Binnen enkele weken moet hij de knoop doorhakken. "Ik heb de KNVB en Ronald Koeman getipt dat ze op hem moeten letten en toen hebben ze dat opgepakt", vertelt Ten Hag. "Nu is het aan de KNVB."

"Of het raar is dat ik de KNVB moet tippen? Ik heb er geen oordeel over. Hij heeft een uitnodiging gekregen van Amerika. Dan is het een samenspel, in het belang van het Nederlandse voetbal. Daar staan we samen voor. Ik als Nederlander en Nederlandse trainer, heb natuurlijk een voorkeur voor het Nederlands elftal. Ik zal het ook zeker respecteren als hij voor Amerika wil uitkomen."

De keuze van Dest is onderwerp van gesprek geweest bij Ajax, aldus Ten Hag. "Je wisselt met hem van gedachten, maar hij moet zijn eigen keuze maken. Dest maakt een goede ontwikkeling door en dat verbaast me niet. Hij zal nog stappen moeten zetten. Het is in elk geval mooi voor de interne competitie bij Ajax. Hij is een goede optie voor de basis."

Poll

Wat gaat Dest doen?

(9927 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws