Ajax slaat weer toe: veelbesproken Dest tekent nieuw contract in Amsterdam

Ajax slaat weer toe: veelbesproken Dest tekent nieuw contract in Amsterdam

13-09-2019 13:52 Laatste update: 14:22
52

Contractnieuws uit Amsterdam: Sergiño Dest heeft zijn contract verlengd bij Ajax. De nieuwe verbintenis van de achttienjarige verdediger loopt tot de zomer van 2022. 

Dest lag nog tot medio 2021 vast in de Johan Cruijff Arena. In de overeenkomst is een optie voor een extra seizoen opgenomen, meldt Ajax. Dest speelt sinds 2012 in de jeugdopleiding van Ajax. Eind juli maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Dat gebeurde tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (2-0).

Dest kwam tot nu toe zeven keer uit voor het eerste elftal van Ajax en zat dit seizoen slechts twee wedstrijden van Ajax negentig minuten op de bank. Met zijn nieuwe contract volgt hij het voorbeeld van Dusan Tadic, Andre Onana, David Neres, Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, Noussair Mazraoui en Joël Veltman. Zij verlengden eerder al hun samenwerking met Ajax.

De afgelopen weken was er al veel te doen om Dest, die binnenkort de knoop moet doorhakken over een interlandcarrière bij de Verenigde Staten en Nederland. Deze week maakte hij zijn debuut voor Team USA. Omdat het ging om een vriendschappelijke wedstrijd, ligt de keuze van Dest nog altijd open.