Klap voor Heracles Almelo: operatie en zes maanden niet inzetbaar

Klap voor Heracles Almelo: operatie en zes maanden niet inzetbaar

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 14:08vr 13-09-2019 om 14:08

Laatste update: vrijdag 13 september 2019 om 14:09vr 13-09-2019 om 14:09

Jesper Drost zal zeker een half jaar niet kunnen spelen voor Heracles Almelo. De middenvelder moet geopereerd worden aan de knie, maakt zijn club vrijdag bekend.

Door de knieklachten speelde Drost dit seizoen nog geen minuut. "Zijn knie is al vanaf het begin van het seizoen een probleem", zegt trainer Frank Wormuth op de website van Heracles. "We hebben samen besloten dat een operatie het beste is. Hij zal ongeveer een half jaar uit de roulatie zijn. Dat is jammer, maar we moeten ook aan zijn gezondheid denken."

Heracles speelt komende zondag tegen Willem II, en naast Drost kan Wormuth tegen de Tilburgers ook niet beschikken over Sebastian Jukabiak en Mo Osman. Beide spelers kampen met blessures. "Mo stond vandaag weer voor het eerst met de groep op het veld. Maar het is, na een paar weken individueel trainen, nog wat onzeker. We gaan hem de komende dagen rustig naar de groep proberen te brengen", aldus Wormuth.

Achter de naam van Mauro Junior lijkt nog een vraagteken te staan. Wormuth: "Mauro is woensdag terug gekomen uit Brazilië en was gisteren weer op de club. Hij had 24 uur niet geslapen, dus we moeten kijken hoe dat de komende dagen gaat."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws