Ten Hag heeft hoge verwachtingen van talent: 'Moet eigen identiteit vinden'

Ten Hag heeft hoge verwachtingen van talent: 'Moet eigen identiteit vinden'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 14:52vr 13-09-2019 om 14:52

Ajax-coach Erik ten Hag vindt dat Noa Lang een goede ontwikkeling doormaakt, maar zich op een aantal belangrijke punten nog moet verbeteren.

Op de persconferentie kreeg Ten Hag de vraag of het talent ook als controlerende middenvelder zou kunnen spelen bij Ajax. "Dat heb ik nog nooit geprobeerd", reageerde de coach. "Je zult op die positie moeten verdedigen, en de omschakeling is nog wel eens een probleem bij Noa. Er zit nog wel eens een 'teleurstelling-momentje' in bij hem, en dat moet hij verbeteren."

Ten Hag is wel enthousiast over de ontwikkeling van Lang dit seizoen. "Hij zit er dicht tegen aan en ontwikkelt zich heel erg goed. Hij kan op een aantal posities spelen: linkerspits, rechterspits, als tien, al heeft hij daar niet altijd het geduld voor. Dan gaat hij zwerven en dan vult hij niet altijd de tactische discipline in. En dan komt het veld bloot te staan. Hij kan wel als tien spelen, maar dan moeten we hem dat leren. Noa heeft aanvallend de potentie, maar de concurrentie is ook erg hoog", doelt Ten Hag op de aanwezigheid van spelers als Dusan Tadic, Quincy Promes, David Neres, Hakim Ziyech en Donny van de Beek.

'Hoge verwachtingen van Gravenberch'
De Ajax-trainer sprak ook over Ryan Gravenberch, het talent dat deze week officieel naar Ajax 1 werd overgeheveld. "Ik had en heb een plan met hem, maar het gaat ook om het proces", zegt Ten Hag over de middenvelder. "Voor Ryan is het belangrijk om zijn identiteit te vinden. Als hij dat gevonden heeft, heeft hij heel veel kwaliteiten. Ik heb hoge verwachtingen van hem."

Poll

Is Noa Lang goed genoeg voor een basisplaats bij Ajax?

(4974 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws