Ten Hag: 'Is dat niet veel geld? Als jij het in je achterzak hebt zitten...'

Ten Hag: 'Is dat niet veel geld? Als jij het in je achterzak hebt zitten...'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 16:50vr 13-09-2019 om 16:50

Erik ten Hag vindt dat Ajax 'heel veel geld' heeft gekregen voor het vertrek van Dani de Wit. De Amsterdammers ontvingen twee miljoen euro van AZ voor de transfer.

"Ik ken zijn kwaliteiten en denk ook dat het geweldig is voor de jeugdopleiding dat dit soort spelers voor heel veel geld verkocht worden", zei Ten Hag op de persconferentie. Dit leidde tot commentaren van journalisten die stelden dat het juist niet om 'heel veel geld' ging. "Is dat niet veel?", reageerde de Ajax-coach. "Als jij het in je achterzak hebt zitten..."

Ten Hag staat volledig achter zijn keuze om De Wit te laten gaan. "Wij denken het op een andere manier te kunnen invullen. Op een gegeven moment moeten spelers uitzicht hebben om basisspeler te worden. Dat perspectief is er voor Dani hier nu niet. Dan kan hij beter een weg vervolgen waar hij wel dat perspectief heeft. Als je dat niet hebt is het moeilijk om gemoviteerd te blijven."

Dat zag Ten Hag in de voorbereiding bij De Wit. "Vorig jaar was er veel motivatie, maar de afgelopen periode was het lastig voor hem. We hebben met Siem de Jong iemand die zijn rol prima kan invullen. Maar we blijven Dani natuurlijk volgen", aldus Ten Hag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had Ajax Dani de Wit moeten behouden?

(2068 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws