'We kunnen Ajax ontmoedigen en pijn doen, die kwaliteiten hebben we in de ploeg'

'We kunnen Ajax ontmoedigen en pijn doen, die kwaliteiten hebben we in de ploeg'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 16:14vr 13-09-2019 om 16:14

Het wordt een monsterklus, maar trainer Johnny Jansen acht sc Heerenveen niet kansloos tegen Ajax. De Amsterdammers morsten in januari voor het laatst punten in de Johan Cruijff Arena. De tegenstander: Heerenveen.

Inmiddels staat er een ander elftal op het veld bij Ajax, weet Jansen. "Ze hebben een ander middenveld met Martinez en Alvarez en centraal achterin met Blind en Veltman is toch een ander verhaal dan met De Ligt. Hij was echt een kei afgelopen seizoen", zegt de Friese trainer op de clubsite. "Ajax is misschien een beetje zoekende, maar individueel is het nog steeds echt goed. Veltman is wel gewoon Nederlands international hé."

Voor Heerenveen is het zaak om de openingsfase zonder kleerscheuren door te komen. "Zij zitten in een drukke fase. Er komen net spelers van interlandvoetbal terug en volgende week wacht de Champions League alweer. Ik weet het niet, maar ik kan me voorstellen dat ze de wedstrijd zo snel mogelijk dood willen maken", aldus Jansen.

"Als wij erin slagen overeind te blijven wordt het interessant. We moeten proberen Ajax te ontmoedigen en van daaruit pijn zien te doen. Dat kan, die kwaliteiten hebben we gewoon in onze ploeg. We mogen ons meten met de top van Nederland, dat is prachtig toch? Het is een enorme uitdaging om zo goed mogelijk met elkaar te verdedigen, te voetballen, te counteren, Ajax pijn te doen en een resultaat neer te zetten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt Ajax - Heerenveen?

(1888 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws