Ajax-talent Ünüvar (16) traint mee bij hoofdmacht en krijgt knuffel van Ziyech

Ajax-talent Ünüvar (16) traint mee bij hoofdmacht en krijgt knuffel van Ziyech

13-09-2019 16:34
81

Hij is pas zestien jaar oud en speelt bij Ajax O19, maar vrijdag mocht Naci Ünüvar voor het eerst meetrainen bij de hoofdmacht van Ajax. De talentvolle middenvelder staat al jaren te boek als één van de grotere talenten op De Toekomst.

Ünüvar trainde vrijdag in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen mee bij het eerste elftal van Ajax. "Vandaag de eerste keer dat ik met het eerste van Ajax meetrain", lacht het supertalent op de social media van de Amsterdammers. Ook is te zien dat hij een knuffel krijgt van Hakim Ziyech.

In mei tekende Ünüvar zijn eerste profcontract - tot medio 2022 - bij Ajax. Dit seizoen speelt hij bij de O19-ploeg van trainer John Heitinga, maar de verwachting is dat de aanvallende middenvelder snel zal doorstoten richting Jong Ajax en Ajax 1. Hij is sinds 2011 actief op De Toekomst.

Onlangs maakte Ünüvar ook naam in Spanje. Bij de opening van het Estadi Johan Cruyff speelde hij met Ajax O19 tegen FC Barcelona O19 en scoorde hij twee keer. Onder meer Frenkie de Jong en Lionel Messi zaten op de tribune.