Stegeman in 'lastig parket' na avond met collega-stafleden: 'Viel me het zwaarst'

Stegeman in 'lastig parket' na avond met collega-stafleden: 'Viel me het zwaarst'

Gepubliceerd: vrijdag 13 september 2019 om 17:09vr 13-09-2019 om 17:09

Laatste update: vrijdag 13 september 2019 om 17:11vr 13-09-2019 om 17:11

John Stegeman gaat diep door het stof nadat hij vorige week vrijdag met zijn auto een lantaarnpaal ramde. De PEC Zwolle-coach had maar liefst het drievoudige van de toegestane alcoholhoeveelheid in zijn bloed.

Stegeman besloot na een avondje met een aantal collega-stafleden alsnog in de auto te stappen. Het was volgens de coach een van de domste beslissingen uit zijn leven. "Het was natuurlijk geen leuke week. Ik heb mezelf in een lastig parket gemanoeuvreerd. Zo simpel is het. Daar heb ik de afgelopen week genoeg over verteld", zegt Stegeman op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

"Het feit dat ik iets doms heb gedaan en dat aan mijn geliefden uit moest leggen, viel met het zwaarst", is de coach zich schuldbewust. "Ik heb natuurlijk nagedacht over mijn geloofwaardigheid. Dat hebben we met elkaar gedaan." Stegeman is niet bang dat hij in de nabije toekomst moet vertrekken bij PEC. "Ik voel de steun vanuit het kantoor, van de staf en van de spelers. Die hebben met me gesproken en gaven aan dat ze mij unaniem steunen. Dat voelt goed. Ze keuren het niet goed, maar dat doe ik ook niet. Maar weet je, als ze mij steunen ga ik ervan uit dat ik hun trainer blijf."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had Stegeman ontslagen moeten worden?

(5720 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws