De Graafschap wint spektakelstuk van Jong Ajax; knotsgek duel op De Herdgang

13-09-2019 22:00 Laatste update: 23:23
160

De Graafschap en Jong Ajax hebben er op sportpark De Vijverberg een waar spektakel van gemaakt. De ploeg van Mike Snoei was na negentig minuten de gelukkige. FC Eindhoven verspeelt punten en Jong PSV wint op de valreep van Jong AZ.

De Graafschap - Jong Ajax 3-2
De Graafschap werd in de openingsfase overklast door Jong Ajax. Na tien minuten spelen kwam de ploeg van Mitchell van der Gaag op een 0-1 voorsprong op De Vijverberg door een benutte penalty van Lassina Traoré, nadat Jurgen Ekkelenkamp neer werd gehaald in het strafschopgebied. De problemen werden groter voor De Graafschap toen Ryan Gravenberch kort daarna ook nog 0-2 maakte.

De Amsterdamse storm ging daarna liggen. Jong Ajax kreeg nog wel wat kansjes, maar was een stuk minder dominant dan in de openingsfase. Na rust zette De Graafschap de comeback in. Quinten Timber kreeg in de 46e minuut een directe rode kaart door een veel te harde overtreding op Ted van de Pavert. Een minuut later maakte Jasper van Heertum de aansluitingstreffer. Jong Ajax was het plots even kwijt en liep achter de feiten aan.

Na 64 minuten werd het harde werken van De Graafschap beloond toen aanwinst Branco van den Boomen de 2-2 maakte. De Graafschap rook bloed en ging vol voor de winst. Jong Ajax kwam er niet meer uit begon al rond de zeventigste minuut met tijdrekken. De thuisploeg werd sterker en sterker en kwam tien minuten voor tijd ook nog op een 3-2 voorsprong. De Graafschap is op doelsaldo koploper.

FC Eindhoven - Roda JC 1-1
FC Eindhoven is thuis tegen Roda JC tegen duur puntenverlies aangelopen. Door een 1-1 remise voor eigen publiek zakt de club naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Samy Bourard maakte al na twee minuten de 1-0 voor Eindhoven. Daar bleef het lang bij. Eindhoven en Roda kregen wel kansen, maar wisten er geen spectaculaire wedstrijd van te maken.

Roda knokte in de tweede helft voor een punt. Een slordig Eindhoven liep in de slotfase tegen de gelijkmaker van Chelsea-huurling Iké Ugbo aan. De thuisploeg zocht nog naar de overwinning, maar kreeg die niet meer. Eindhoven staat na zes duels op elf punten. Roda klimt omhoog naar plek zestien.

Jong PSV - Jong AZ 3-2
Een aantrekkelijke wedstrijd tussen Jong PSV en Jong AZ is op het nippertje in het voordeel van de Eindhovenaren geëindigd. Jong AZ stond op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar gaf die in de tweede helft volledig weg: 3-2.

Jong AZ was in de beginfase duidelijk een maatje te groot voor Jong PSV, dat door de Alkmaarders alle kanten op werd gespeeld. Na vier minuten scoorde Tiijani Reijnders en Des Kunst deed dat na elf minuten ook: 0-2. Jong PSV rechtte de rug en kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd. Richard Ledezma maakte na 65 minuten de 1-2.

Niet veel later scoorde ook Amar Çatic, die de 2-2 op het scorebord zette. De comeback van Jong PSV was compleet toen Ledezma in de 84e minuut zijn tweede van de avond. Het was de mooiste van de avond. De Amerikaan wipte de bal prachtig over doelman Rody de Boer heen: 3-2. Jong AZ kreeg in de 92e minuut dé kans om nog gelijk te komen, maar Lars Unnerstall stopte de strafschop van Mohamed Taabouni.

Excelsior - Almere City 4-2
De confrontatie tussen Excelsior en Almere City is met ruime cijfers gewonnen door de Kralingers: 4-2. De ploeg van Ricardo Moniz meldt zich daardoor weer in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Alle zes goals vielen in de tweede helft. Nadat er na 45 minuten niet gescoord werd, barstte het geweld na 49 minuten los toen Rai Vloet de 1-0 maakte voor Excelsior.

Even later maakte Joël Zwarts 2-0, waardoor Excelsior een eenvoudige tweede helft tegemoet leek te gaan. Niets bleek minder waar. Shayon Harrison maakte na 64 minuten de 2-1, waarna Vloet even later weer 3-1 maakte. Anass Ahannach zorgde weer voor spanning in het Van Donge & De Roo stadion van Excelsior. Daardoor moesten de Rotterdammers vol aan de bak om niet tegen puntenverlies aan te lopen.

Maar in de absolute slotfase deelde Stijn Meijer de definitieve nekslag uit namens Excelsior: 4-2. Excelsior gaat samen met De Graafschap aan kop. Almere staat negende.