'Pas als ik tien assists geef en vijf keer scoor, mag ik weer denken aan Oranje'

'Pas als ik tien assists geef en vijf keer scoor, mag ik weer denken aan Oranje'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 07:22za 14-09-2019 om 07:22

Rick Karsdorp kan niet wachten op de hervatting van de Eredivisie. De bij Feyenoord teruggekeerde rechtsback merkt dat de selectie van de Rotterdammers langzaam maar zeker vorm begint te krijgen.

Feyenoord is na vier competitieduels nog ongeslagen én heeft zich geplaatst voor de poulefase van de Europa League. De prima prestaties in Europees verband maken Karsdorp trots. "Ik weet hoe er werd gedacht. Feyenoord 'flikkert' er meteen uit in de voorronden en anders is het in de play-offs wel klaar. Zo werd er over ons gesproken", blikt hij terug in gesprek met De Telegraaf. De rechtsback stelt vast dat er een 'fantastische sfeer' in Rotterdam-Zuid hangt. "Feyenoord wordt vaak negatief belicht, maar onze selectie bestaat nu uit een heel fijn stel gasten."

Over zijn eigen bijdragen is Karsdorp nog niet tevreden. De Schoonhovenaar speelde naar eigen zeggen dramatisch tegen Willem II en is nog niet honderd procent wedstrijdfit. "Ik heb de hele voorbereiding met AS Roma meegemaakt en je denkt dat je helemaal fit bent. Maar als je twee jaar zo weinig hebt gespeeld, loop je toch tegen probleempjes aan." Aan een terugkeer in Oranje wil hij dan ook nog niet denken. "Ik heb pas vier wedstrijden gespeeld hier, daarvóór vijftien wedstrijden in 100 weken. Kijk, als ik twintig wedstrijden heb gespeeld, tien assists heb geleverd en vijf goals heb gemaakt, mag je vragen aan mij of Oranje weer in beeld komt."

Of hij op termijn geselecteerd wordt door Ronald Koeman, durft Karsdorp echter niet uit te sluiten. "Ik ben wel bewust teruggekomen naar Feyenoord. Je weet gewoon dat als je hier elke week gaat spelen en je doet het goed, dat er mogelijkheden komen." De laatste van zijn drie interlands dateert van 25 maart 2017, de beruchte 2-0 nederlaag bij Bulgarije.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wordt Karsdorp de rechtsback op het EK?

(5442 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws