Blind over De Jong: 'Hij zal zich moeten aanpassen, goed voor zijn ontwikkeling'

Blind over De Jong: 'Hij zal zich moeten aanpassen, goed voor zijn ontwikkeling'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 08:49za 14-09-2019 om 08:49

Danny Blind maakt zich geen zorgen om Frenkie de Jong. De 'nummer 6' van Oranje moet bij FC Barcelona voorrang verlenen aan Sergio Busquets, maar volgens Blind is het alleen maar goed dat De Jong in Camp Nou iets offensiever speelt dan hij gewend is.

De Zeeuwse oud-bondscoach denkt dat Busquets nog een aantal jaar meekan. "Dus zal Frenkie zich als een van de twee nummers tien – in een rol iets meer naar voren – moeten aanpassen. Ik denk dat dit goed is voor zijn ontwikkeling als voetballer", vertelt hij aan De Telegraaf. Blind heeft er alle vertrouwen in dat De Jong boven komt drijven in Catalonië. "Met zijn kwaliteiten is hij voor een x-aantal jaren een blijvertje in de top."

De Ajax-commissaris waagt zich zelfs aan een vergelijking met Johan Cruijff. "Frenkie is een andere speler, omdat hij geen aanvaller is en dus zijn positie anders is. Maar de manier waarop hij tegenstanders uitspeelt en dribbelend afschudt – aan de bal kappen, draaien én versnellen – was ook karakteristiek voor Johan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Frenkie de Jong de hoge verwachtingen inlossen bij Barça?

(5038 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws