Real Madrid leidde indirect exit van De Wit in: 'Anders was het een ander verhaal'

Real Madrid leidde indirect exit van De Wit in: 'Anders was het een ander verhaal'

14-09-2019 09:46
21

Dani de Wit besloot eind augustus – tot verrassing van velen – om Ajax te verruilen voor AZ. Die beslissing hing samen met het aanblijven van Donny van de Beek.

De middenvelder uit Nijkerkerveen stond in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid, maar van een transfer zou het uiteindelijk niet komen. De Wit koos vervolgens eieren voor zijn geld, vertelt hij aan Het Parool. "Als Donny naar Real Madrid was gegaan, was het voor mij bij Ajax een heel ander verhaal geworden", aldus de 21-jarige Noord-Hollander. "Voor Donny zou een transfer naar Real fantastisch zijn geweest en voor mijn positie was dat ook beter. Zo dun is dat lijntje dus. Ik heb voor mezelf gekozen."

De Wit mocht nog invallen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia, maar daarna was het opeens einde verhaal na dertien jaar Ajax. "Ik droomde ervan basisspeler te worden van Ajax. Dat is niet gelukt, maar ik heb er alles aan gedaan om te slagen. Ik hoef mezelf niets te verwijten", maakt hij de balans op. Hoewel hij het vooral met invalbeurten moest doen, heeft De Wit genoten van het vorige seizoen. "Het niveau was vorig seizoen absurd hoog."