Drukte van belang bij eerste club Van Dijk: 'Aangesteld als contactpersoon media'

Drukte van belang bij eerste club Van Dijk: 'Aangesteld als contactpersoon media'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 11:28za 14-09-2019 om 11:28

Virgil van Dijk begon zijn voetbalcarrière bij amateurclub WDS'19 in Breda. Van Dijk werd bij de loting van de Champions League verkozen tot beste speler van Europa en daar zijn ze ook bij de amateurclub trots op. De verdediger komt zelfs af en toe langs op het sportcomplex 'Paradijs' van zijn voormalige club.

"Nederland had op vrijdag een interland gespeeld in de Arena", begint WDS'19-bestuurslid Yannick Gosens in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "En ineens stond Virgil hier zaterdagochtend op het terrein. Mooi natuurlijk voor al die ventjes die hem als voorbeeld zien."

Van Dijk werd op zijn elfde weggeplukt door Willem II en groeide uit tot een verdediger van wereldklasse. Jeugdtrainer Rik Kleijn zag in de jeugd al dat de verdediger genoeg doorzettingsvermogen had. "Doorzetten, dat zat er als klein menneke al in. Omdat Virgil meedeed, stonden we bijna nooit achter. Áls we dan wel achter kwamen was hij not amused, maar hij pepte de boel wel weer op."

Door de goede prestaties heeft bestuurslid Gosens het wat drukker dan hij gewend is. "Het is allemaal bijzonder wat er gebeurt, hè. Ik ben zelfs aangesteld als contactpersoon voor de media. Dat zegt genoeg, toch? We hebben hier zelfs Amerikaanse verslaggevers op bezoek gehad. En voor de Champions League-finale een cameraploeg uit Israël. Ja, en heel veel Engelsen. Mooi toch?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws