Sarri geeft vertrouwen aan De Ligt: Nederlander opnieuw in de basis bij Juventus

Sarri geeft vertrouwen aan De Ligt: Nederlander opnieuw in de basis bij Juventus

14-09-2019 14:09
46

Matthijs de Ligt krijgt het vertrouwen van Juventus-trainer Maurizio Sarri. De Nederlandse verdediger begint zaterdagmiddag in de basis in het Serie A-duel met Fiorentina, net als onder meer Cristiano Ronaldo.

Bij afwezigheid van aanvoerder Giorgio Chiellini vormt De Ligt in Florence opnieuw een verdedidingsduo met Leonardo Bonucci. De oud-Ajacied maakte voor de interlandbreak zijn officiële debuut voor Juventus in de topper tegen Napoli. Hoewel De Oude Dame met 4-3 won, speelde De Ligt een negatieve hoofdrol bij alle drie de tegengoals.

Sarri houdt evenwel vast aan de Oranje-international, die de voorkeur krijgt boven Merih Demiral en Daniele Rugani. Juventus begint met precies dezelfde namen als tegen de Napolitanen. De opgeleefde Gonzalo Higuaín staat daardoor opnieuw in de punt van de aanval, naast Ronaldo en Douglas Costa. Onder anderen Paulo Dybala neemt wederom op de bank plaats.

Bij Fiorentina vormt Franck Ribéry een voorhoede met Federico Chiesa. De aftrap van het duel is om 15.00 uur. Voor Juventus is het de laatste test in aanloop naar de Champions League-kraker tegen Atlético Madrid van woensdag.

De opstellingen

Fiorentina: Dragowski; Milenkovic, Pezzella, Caceres; Lirola, Castrovilli, Pulgar, Badelj, Dalbert; Chiesa, Ribery

Juventus: Szczesny; Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Higuaín, Cristiano Ronaldo