De Ligt kan Italiaanse twijfels niet wegnemen bij doelpuntloze remise Juventus

14-09-2019 17:00
116

Juventus heeft zaterdag voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden in de Serie A. Fiorentina was beter, maar moest zich tevreden stellen met een doelpuntloos gelijkspel tegen de regerend landskampioen. Matthijs de Ligt speelde negentig minuten. Hij kon de twijfels in Italië nog niet wegnemen.

De grote vraag voor de aftrap: hoe zou De Ligt het doen in zijn tweede wedstrijd als basisspeler bij Juventus? Na zijn fel bekritiseerde optreden tegen Napoli (4-3) waren veel ogen gericht op de twintigjarige verdediger, die een sterke interlandperiode met het Nederlands elftal achter de rug heeft.

Zijn start was slecht: na een kwartier mocht De Ligt van geluk spreken dat Fiorentina door zijn toedoen niet op een 1-0 voorsprong kwam. Met een onzuivere terugspeelbal gaf hij Franck Ribéry een grote kans, maar doelman Wojciech Szczesny greep net op tijd in. De Ligt begon overigens weer als linker centrale verdediger.

Nog voor rust moest Juventus-trainer Maurizio Sarri al twee keer wisselen. Douglas Costa en Miralem Pjanic liepen spierblessures op en werden vervangen door respectievelijk Federico Bernardeschi en Rodrigo Bentancur. Aan het einde van de eerste helft redde Szczesny op een kopbal bij de tweede paal van Dalbert.

De tweede helft in Stadio Artemio Franchi bleef ook doelpuntloos. Daar kon zelfs de vrij onzichtbare Cristiano Ronaldo niets aan veranderen. De Ligt maakte de wedstrijd af met een gele kaart achter zijn naam. Hij haalde Ribéry onderuit en ging in het boekje bij de scheidsrechter.