Ten Hag biedt Ajax-parel 'snuffelstage': Nou, niet te hard van stapel lopen

Ten Hag biedt Ajax-parel 'snuffelstage': "Nou, niet te hard van stapel lopen"

14-09-2019 18:40
13

Erik ten Hag wil 'niet te hard van stapel lopen' als het gaat over Naci Ünüvar. Het zestienjarige toptalent trainde deze week voor het eerst mee met de eerste selectie van Ajax.

"Waar wij voor staan: jeugd laten doorstromen. Als ze kansen afdwingen, bieden wij die mogelijkheid. Dat laten we nu ook weer zien", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. Vrijdag mocht Ünüvar aan het grote werk ruiken. "Dit was een snuffelstage: kom maar een keer ruiken, kom maar een keer proeven. Dat kan worden omgezet in een definitieve stage."

Op de suggestie dat Ünüvar weleens een international kan worden, antwoordt Ten Hag: "Nou, niet zo hard van stapel lopen. Die jongen heeft talent, dat is duidelijk. Anders laten we hem niet meetrainen. Zeker op dit moment bij Ajax niet; dan moet je van een bepaald niveau zijn. Maar je moet die jongen zich in alle rust laten ontwikkelen."

In mei tekende Ünüvar zijn eerste profcontract - tot medio 2022 - bij Ajax. Dit seizoen speelt hij bij de O19-ploeg van trainer John Heitinga, maar de verwachting is dat de aanvallende middenvelder snel zal doorstoten richting Jong Ajax en Ajax 1. Hij is sinds 2011 actief op De Toekomst.

No Poll