Uitgefloten Neymar krijgt PSG-fans alsnog stil met wondergoal in extremis

Uitgefloten Neymar krijgt PSG-fans alsnog stil met wondergoal in extremis

14-09-2019 19:38 Laatste update: 19:43
26

Paris Saint-Germain beleefde in het eigen Parc des Princes een moeizame zaterdagavond. De regerend Ligue 1-kampioen zag Neymar weliswaar terugkeren van een blessure en zijn eerste minuten van het seizoen maken, en leek verrassend puntenverlies tegen Racing Strasbourg te lijden, totdat Neymar opstond.

Neymar werd aan het begin van de wedstrijd uitgejouwd door een deel van de PSG-aanhang, terwijl Keylor Navas op applaus kon rekenen. De van Real Madrid overgekomen sluitpost maakte zijn debuut in Parijs dienst en moest al vroeg in actie komen: Ludovic Ajorque schoot veneinig in van afstand, maar Navas hield zijn doel schoon.

De gehavende voorhoede van PSG – niet Kylian Mbappé en Edinson Cavani, maar Eric-Maxim Choupo-Moting en Pablo Sarabia flankeerden Neymar – kon daar aanvankelijk weinig tegenoverstellen. Doelman Matz Sels leek de gouden kans van Ángel Di María te verijdelen, maar in de blessuretijd kwam het alsnog goed voor de gastheren. Neymar kreeg een voorzet van Abdou Diallo net achter zich, maar scoorde met een schitterende omhaal. De duurste voetballer aller tijden trof in de blessuretijd nogmaals doel, maar zijn tweede treffer werd afgekeurd.

De punten bleven desondanks in het Parc des Princes: PSG heeft zijn vierde overwinning van het seizoen binnen en meldt zich aan kop van de Ligue 1. OGC Nice en Stade Rennes kunnen later op de zaterdag op gelijke hoogte komen: zij gaan op bezoek bij respectievelijk Montpellier en Stade Brest.