Doffe dreun voor Groningen: VVV-Venlo slaat in slotfase genadeloos toe

14-09-2019 21:40
44

FC Groningen is op bezoek bij VVV-Venlo voor de vierde keer op rij verstoken gebleven van drie punten. De Trots van het Noorden was lange tijd de bovenliggende partij in Limburg, maar slikte uiteindelijk een 2-1 nederlaag.

FC Groningen zocht meteen de aanval, maar de eerste de beste counter van de thuisploeg leverde een goal op. De razendsnelle John Yeboah was de gevierde man door bij zijn debuut de bal langs Sergio Padt te schuiven. Hij profiteerde van het feit dat Django Warmerdam buitenspel ophief. Het duurde even voordat Groningen die tegenslag te boven was. Ajdin Hrustic kreeg een grote kans. Hij stond vrij in de zestien, maar schoot de bal slordig over.

Die misser maakte Hrustic op slag van rust goed. De middenvelder haalde vanaf 25 meter uit en zag de bal schitterend in het doel vliegen. Gesteund door die gelijkmaker begon Groningen sterk aan de tweede helft. Het leverde het nodige gevaar op voor het Limburgse doel, maar VVV kwam onder meer bij een kopkans van Warmerdam met de schrik vrij.

In de laatste twintig minuten kroop VVV weer wat uit zijn schulp, maar juist in die fase kregen de bezoekers twee grote kansen. Eerst schoot Hrustic vol op doelman Thorsten Kirschbaum, niet veel later raakte hij de paal uit een prachtige vrije trap. Het bleken dure missers. Tegen de verhouding in maakte Evert Linthorst er in de 84e minuut 2-1 van. Hij tikte helemaal vrij binnen na een hoekschop.

De ploeg van Robert Maaskant boekt zodoende zijn derde overwinning van het seizoen en klimt naar plek zeven met negen punten. Het improductieve Groningen, dat pas vier keer scoorde dit seizoen, blijft steken op vier punten en staat veertiende.