'Je zou aan Ten Hag moeten vragen waarom ik mijn invalbeurt verdiend heb'

'Je zou aan Ten Hag moeten vragen waarom ik mijn invalbeurt verdiend heb'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 22:20za 14-09-2019 om 22:20

Erik ten Hag verraste zaterdag in de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1) door Siem de Jong in te brengen. De dertigjarige routinier weet niet precies waar hij dat aan verdiend heeft, maar is blij met de kans.

"Het is speciaal om hier te zijn", zegt De Jong in de catacomben van de Johan Cruijff Arena tegen Voetbal International. "Aan het begin van de voorbereiding heb ik wat kansjes gehad, maar daarna heb ik een periode best hard getraind en specifiek gefocust op écht fit worden met de performance staff. Ik ben blij dat ik vandaag mocht invallen."

De reden achter de onverwachte invalbeurt, kent de aanvallende middenvelder zelf ook niet. "Je zou aan Ten Hag moeten vragen waarom ik het verdiend heb." Op social media was er de nodige kritiek op de keuze van de Ajax-trainer, die beter voor de jeugd zou kunnen kiezen. "Ik denk dat de jeugd best veel de kans krijgt, maar ik snap de kritiek ook wel: de jonge jongens zullen het in de toekomst moeten gaan doen. Waarom hij mij dan laat invallen, moet je aan hem vragen."

De rol van De Jong is helder. "Ik probeer de jonge jongens zo goed mogelijk te helpen en kan er op bepaalde momenten nog inkomen, bijvoorbeeld als het wat lastiger gaat. Ik ben geen speler die zoals de andere jongens met allemaal acties het verschil zal maken, maar in de zestien kan ik wel op de juiste plek staan. Daarin kan ik in sommige gevallen nog best een rol spelen. Daarnaast train ik hard en zorg ik hopelijk voor een positieve sfeer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws