Van Bommel roemt Malen, maar blijft kritisch: 'Paar types die dat dan minder doen'

Van Bommel roemt Malen, maar blijft kritisch: 'Paar types die dat dan minder doen'

Gepubliceerd: zaterdag 14 september 2019 om 23:45za 14-09-2019 om 23:45

Mark van Bommel roemt de bijdrage van Donyell Malen tijdens de 5-0 overwinning van PSV op Vitesse. Volgens de trainer van de Eindhovenaren moest de aanvaller een speech geven nadat hij alle vijf de goals voor zijn rekening had genomen.

"Ik heb ooit vier keer gescoord", grapt Van Bommel voor de camera van FOX Sports. "Maar vijf keer is uitzonderlijk. Het is bij ons eigenlijk geen regel, maar een speler die vijf keer scoort, die moet wel even wat zeggen. Hij vond het een mooie week, zei hij. En hij wilde zijn ploeggenoten bedanken voor het feit dat ze voor hem gelopen hebben."

Van Bommel was ondanks de eenvoudige zege niet helemaal content. "De uitslag is heel goed, maar we hadden ook minimaal twee goals tegen moeten krijgen. Daarin moeten we veel geconcentreerder zijn, we maken het onszelf moeilijk. Als je bij 2-0 een trucje probeert en dat mislukt, dan krijgt de tegenstander het gevoel dat er misschien toch iets te halen valt. Dat is hetzelfde met een chipje richting het middenveld, of opbouwen wanneer het eigenlijk niet kan."

Tegelijkertijd ziet Van Bommel dat PSV een heel hoog niveau kan halen. "Als het ontploft, dan kunnen we zo spelen. Als het loopt, dan loopt het ook écht. Maar zo niet, dan moet je discipline hebben. Wij hebben een paar types die dat dan wat minder doen. Ik moet iedereen zover krijgen dat ze dat wel doen."

Van Bommel verwacht donderdag tegen Sporting Portugal gewoon te kunnen beschikken over Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren. Beide spelers werden vroegtijdig gewisseld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws