Van Bergen toont zwakte Ajax aan: 'Als Lille wil winnen, moeten ze zo spelen'
Van Bergen en Odgaard vieren de 1-1 tegen Ajax

Van Bergen toont zwakte Ajax aan: 'Als Lille wil winnen, moeten ze zo spelen'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 00:00zo 15-09-2019 om 00:00

Mitchell van Bergen toonde zaterdag bij vlagen de kwetsbaarheid van Ajax aan. De vleugelspeler van sc Heerenveen geeft daarmee onbedoeld advies aan Lille, dinsdag de tegenstander van de Amsterdammers in de Champions League.

"Ajax heeft heel veel kwaliteit en dat hebben ze vandaag ook laten zien. Het was voor ons een minder leuke dag", vertelt Van Bergen aan Voetbal International. Voor rust bood Heerenveen desondanks goed partij. "We waren in de eerste helft zeker niet de mindere ploeg, maar in de tweede helft geven we het weg."

Met name Van Bergen kreeg een paar goede mogelijkheden in de Johan Cruijff Arena. "We gebruikten dezelfde tactiek als vorig jaar: wachten en counteren. Daar hebben zij wel moeite mee als ze met z'n allen op onze helft staan en met twee achterin. Daar lag heel veel ruimte voor ons en daar zijn wij juist weer goed in."

Of Van Bergen zo onbewust Lille advies geeft? "Ik hoop het niet voor Ajax. Ze moeten het zelf weten, maar als ze van Ajax willen winnen moeten ze wel op de counter spelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws