Promes voelt klik met medespeler: 'Puur op gevoel, ken hem al vanaf de jeugd'

Promes voelt klik met medespeler: 'Puur op gevoel, ken hem al vanaf de jeugd'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 11:50zo 15-09-2019 om 11:50

Laatste update: zondag 15 september 2019 om 11:59zo 15-09-2019 om 11:59

Quincy Promes is tevreden met zijn spel in de gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen. De aanvaller gaf een assist bij een van de doelpunten van Nicolás Tagliafico en merkt dat hij steeds dichter bij zijn oude niveau komt. De klik met Hakim Ziyech is er volgens de aanvaller ook nog steeds.

Ajax had het in de eerste helft lastig met Heerenveen, maar herpakte zich na rust uitstekend. "In de eerste helft kon je zien dat we moeite hadden om grip te krijgen op de wedstrijd, maar ik denk als je de tweede helft hebt gezien dat we ons goed hebben herpakt", vertelt de speler na afloop van de wedstrijd tegen AT5. Een doelpunt van Heerenveen werd in de eerste helft nog afgekeurd. "Ze waren gevaarlijk in de counter, gelukkig wordt die goal afgekeurd. In de rust hebben we daar over gesproken, ik denk dat de tweede helft stukken beter was."

"Ik ben weer blij dat ik in de basis mocht beginnen. Ik heb een assist geleverd en veel meters gemaakt voor het team. Ik zie dat ik steeds dichter bij kom voor die goals." Ook de klik met Hakim Ziyech was volgens de voormalig Spartak Moskou-speler goed. "Het is puur op gevoel. Hakim en ik kennen elkaar al vanaf de jeugd. Ik weet wat hij fijn vindt, het gaat automatisch."

Ajax won met 4-1 van Heerenveen, dat in de eerste helft nog goed weerstand wist te bieden. Vlak voor rust maakte Tagliafico de 2-1 en na de theepauze liepen de Amsterdammers uit naar een grote overwinning.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws