Doan 'heel graag' naar PSV: 'Wilde op een zondagmiddag bij mij langskomen thuis'

Doan 'heel graag' naar PSV: 'Wilde op een zondagmiddag bij mij langskomen thuis'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 11:08zo 15-09-2019 om 11:08

Laatste update: zondag 15 september 2019 om 11:19zo 15-09-2019 om 11:19

Het was een veelbesproken thema bij FC Groningen de afgelopen transferperiode: de transfer van de Japanner Ritsu Doan naar PSV. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen geeft aan dat Doan de transfer naar Eindhoven per se wilde maken.

"We hebben misschien wel hoog spel gespeeld, maar dat heeft er wel voor gezorgd dat we er veel uit hebben gehaald denk ik", vertelt Fledderus bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. PSV leek zelfs af te haken in de strijd om Doan, waarna het gerucht ging dat Groningen zelf weer contact zocht met PSV om te onderhandelen. "Dat klopt niet", is Fledderus duidelijk. "We hebben niet zelf contact opgenomen met PSV."

Doan belde Fledderus op een vrije zondag op om te praten over de transfer. "Dat klopt, Doan wilde heel graag die transfer", vervolgt de technisch directeur. "Ik moet ook zeggen dat hij dat heel netjes heeft gedaan. Op een gegeven moment wilde die op een vrije zondag bij mij langskomen thuis, ik denk: dat moeten we maar niet doen. Straks staat hij met een samoeraizwaard op de stoep. Nee, het is allemaal hartstikke goed gegaan."

De Japanner maakte de afgelopen transferperiode voor ongeveer 7,5 miljoen euro de overstap naar Eindhoven. Hij maakte zaterdagavond in de wedstrijd tegen Vitesse (5-0) zijn eerste minuten in het shirt van PSV. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws