Wereldgoal van 135 kilometer per uur in Zwolle: 'Sneller dan m'n auto'

Wereldgoal van 135 kilometer per uur in Zwolle: 'Sneller dan m'n auto'

Gepubliceerd: zondag 15 september 2019 om 20:26zo 15-09-2019 om 20:26

De snelheid van het schot van Melle Meulensteen (RKC Waalwijk) tegen PEC Zwolle was maar liefst 135 kilometer per uur. Dat heeft FOX Sports berekend. Meulensteen zag zijn goal na de wedstrijd terug en was verbaasd over de snelheid.

"135?! Zo, die bal zou ik niet tegen m'n hoofd willen krijgen. Het schot ging sneller dan mijn auto", zegt de middenvelder. "Als je naar voren gaat en de bal ligt prima schiet ik gewoon. Ik vertrouw op mezelf. Hij zat er lekker in."

RKC ging de tweede helft in met een 1-2 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 6-2. De wereldgoal van Meulensteen had dus geen enkele waarde. "Je maakt een wereldgoal, maar eigenlijk maakt het niets uit. Het zou mooi zijn als we uiteindelijk winnen. Dit is gewoon jammer, maar het was wel een mooie goal."

"We speelden een prima eerste helft en hadden met 1-3 of 1-4 voor moeten staan. Als je er met 6-2 afgaat, schaam je je kapot. Bij de 2-2 weet je dat ze voor de derde komen. Na de 4-2 gingen wij met drie achterin spelen. Het was geen prettige dag", zegt Meulensteen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws