'Ik kan weinig PSV'ers noemen die bij Ajax de basis zouden halen, wellicht Malen'

'Ik kan weinig PSV'ers noemen die bij Ajax de basis zouden halen, wellicht Malen'

16-09-2019 07:07
179

PSV-spits Donyell Malen was de held van de zaterdagavond na zijn vijf treffers tegen Vitesse. De kersverse Oranje-international én Eredivisie-topscorer kreeg een 8,5 van Telegraaf-rapporteur Jan Peters.

De vijfklapper van Malen was voor Peters aanleiding om eens van zijn vaste gewoonte af te wijken. "Ik geef normaliter niet snel een hoger cijfer dan een 7,5, maar Donyell verdiende een hele ruime voldoende", laat hij weten aan de ochtendkrant. "In mijn optiek zijn er altijd puntjes die beter kunnen. Zo vind ik hem aan de bal soms nog wat onrustig en ik denk dat Malen nog kan groeien in het meevoetballen, zoals Dusan Tadic bij Ajax. Maar hè, als iemand vijf keer scoort, wie ben ik dan om met verbeterpuntjes te komen?"

Ook het spel van Mohammed Ihattaren – "Een jongen voor wie je naar het stadion komt" – kon Peters bekoren, maar verder maakten de Eindhovenaren niet bovenmatig veel indruk, met de kraker tegen Ajax op komst. "Om eerlijk te zijn denk ik dat Ajax puur op kwaliteit de veel betere ploeg is." De rapporteur weet dat Ajax het beste in PSV naar boven kan halen. "Dat die ploeg groeiende is, hebben ze tegen Vitesse bewezen. Maar als je de selecties van Ajax en PSV naast elkaar legt, kan ik weinig PSV-spelers noemen die in Amsterdam in de basis zouden staan. Wellicht Malen, maar hij is denk ik de enige."

PSV en Ajax trappen op zondag 22 september om 16.45 uur af in het Philips Stadion. Voordat het zover is, speelt Ajax in de Champions League tegen Lille OSC en PSV in de Europa League tegen Sporting Portugal.

No Poll