Ajax 'niet goed': 'Speelde mee dat we al een beetje aan Lille en PSV dachten'

Ajax 'niet goed': 'Speelde mee dat we al een beetje aan Lille en PSV dachten'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 07:41ma 16-09-2019 om 07:41

Dusan Tadic geeft het ruiterlijk toe: Ajax zat tegen sc Heerenveen met het hoofd al bij de krakers tegen Lille OSC (Champions League) en PSV (Eredivisie). De Amsterdammers wonnen zaterdag na een moeizame eerste helft met 4-1 van de Friezen.

"De restverdediging was niet goed, SC Heerenveen counterde goed en kreeg veel kansen, omdat wij niet goed stonden", analyseert Tadic in De Telegraaf. Hij verwacht tegen Lille een ander Ajax te zien. "Na een interlandbreak moeten wij altijd weer even in ons spel komen."

"Doordat veel jongens pas donderdag of vrijdag terugkwamen, konden we maar één keer samen trainen", verklaart de Ajax-captain. "En natuurlijk speelde het ook mee dat we al een beetje aan Lille (dinsdag, red.) en PSV (zondag, red.) dachten. Al zeiden we in de kleedkamer wel dat we van Heerenveen moésten winnen om met een goed gevoel de Champions League in te gaan. En dat is gelukt."

Het is nog de vraag of Tadic de 1-0 tegen Heerenveen op zijn naam krijgt. Klaas-Jan Huntelaar schoot een vrije trap via zijn rug binnen. Tadic kan na Dennis Bergkamp (1989), Johan Cruijff (1969) en Wim Bleijenberg (1959) de vierde Ajax-speler worden die acht Eredivisie-duels op rij heeft gescoord.

Vooral het feit dat hij in een illuster rijtje staat met Dennis Bergkamp, maakt Tadic trots. "Het is een grote eer. Bergkamp was een van mijn favoriete spelers: zo goed, elegant, elke beweging was ongelooflijk. Het was een plezier om naar hem te kijken. Ik heb veel van zijn wedstrijden bij Arsenal gezien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws