Ghoochannejhad belt met Siem de Jong: Daarom wilde ik hem even feliciteren

Ghoochannejhad belt met Siem de Jong: "Daarom wilde ik hem even feliciteren"

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 10:22ma 16-09-2019 om 10:22

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 14:17ma 16-09-2019 om 14:17

Reza Ghoochannejhad heeft Siem de Jong zondagochtend gefeliciteerd met zijn invalbeurt bij Ajax. Enkele uren later explodeerde de teruggekeerde spits met vier doelpunten voor PEC Zwolle tegen RKC Waalwijk (6-2).

"We hebben samen een goede tijd gehad in Australië", zegt Ghoochannejhad in De Telegraaf over De Jong. De twee speelden vorig seizoen samen bij Sydney FC. "Daarom wilde ik hem even feliciteren, omdat zijn invalbeurt bij Ajax een mooi moment voor hem was."

Enkele uren na zijn belletje scoorde de 31-jarige spits vier keer als invaller tegen RKC. Daar had hij nog geen helft voor nodig. In Zwolle voelde Ghoochannejhad zich als een vis in het water. "Ik moet in de zestien zijn om te kunnen afdrukken. Dat heb je vandaag kunnen zien."

Dat hij met zijn vierklapper de baan van John Stegeman zou hebben gered, vindt Ghoochannejhad onzin. "Nee joh, dat slaat nergens op. Hoe wij het gaan vieren? Van mij mogen mijn ploeggenoten een drankje drinken. Maar ik drink geen alcohol. Ik ga zo lekker naar mijn gezin, we wonen hier in het stadion."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws