Update: FC Twente gaat akkoord en mist Nakamura tijdens derby

Update: FC Twente gaat akkoord en mist Nakamura tijdens derby

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 12:50ma 16-09-2019 om 12:50

FC Twente rekent op vrijspraak voor Keito Nakamura. Dat meldt TC/Tubantia maandagochtend. Scheidsrechter Dennis Higler, die vlak voor rust rood trok voor de Japanner, staat echter vierkant achter zijn beslissing.

Nakamura maakte een overtreding op Felix Passlack van Fortuna Sittard en moest inrukken. Die beslissing van Higler was na afloop voer voor discussie. "Vanuit mijn positie lijkt het alsof hij keurig de bal speelt. De VAR geeft aan dat de situatie gecheckt wordt", reageert de scheidsrechter bij FOX Sports.

"Met name vanuit de lage camerahoek zie je dat hij (Nakamura, red.) met zijn eerste been de bal niet speelt. Hij gaat over de bal heen, komt met hoge snelheid en zet noppen op het been. Met zijn tweede been neemt hij de bal pas mee." Daarmee brengt hij de gezondheid van de speler in gevaar en dus is het rood, zegt Higler. "Dit is echt zo'n typische benenbreker. Ik snap die discussie. Als de snelheid lager is en het been is niet gestrekt, dan wordt de actie al direct minder gevaarlijk."

Twente moest het één helft stellen met tien man, maar trok uiteindelijk de drie punten over de streep in Sittard (3-2).

Update: De rode kaart van Nakamura wordt definitief niet geseponeerd. 'De aanklager van de KNVB heeft Nakamura een schikkingsvoorstel gedaan van twee wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk. Dit voorstel is door FC Twente geaccepteerd', meldt Twente maandagmiddag. De jonge Japanner ontbreekt komend weekend tijdens de streekderby tegen Heracles Almelo. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws