'Ajax heeft ervaring, PSV is een beetje het Ajax voordat er geïnvesteerd werd'

'Ajax heeft ervaring, PSV is een beetje het Ajax voordat er geïnvesteerd werd'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 14:32ma 16-09-2019 om 14:32

Ajax is op dit moment – zes dagen voor de kraker tegen PSV – verder dan de Eindhovenaren, denkt Arman Avsaroglu. Volgens de NOS-commentator kan Ajax terugvallen op de vorig seizoen opgedane ervaring, terwijl PSV nog een team is opbouw is.

Perr Schuurs is volgens Avsaroglu de enige onzekere factor binnen het huidige Ajax. "Ik heb het gevoel dat Ajax nu zoveel heeft opgebouwd, met het jaar dat ze hebben gehad en de selectie die ze hebben. En ik denk dat ze het er toch uit kunnen trekken in wedstrijden waarin het moeilijk gaat", laat hij weten in de Voetbalpodcast van de NOS.

PSV heeft die vaardigheden nog niet, denkt Avsaroglu. "Ik spiegel ze een beetje aan het Ajax voordat er geïnvesteerd werd. Vaak een heel jong elftal dat hartstikke leuk en mooi kon voetballen, maar ook vaak punten verspeelde waar het niet nodig was. Bij Ajax hebben ze nu gekozen voor ervaring, PSV is jeugdigheid: en daarom denk ik dat PSV meer zal laten liggen dan Ajax."

Collega Jeroen Elshoff is echter minder overtuigd. "Als je kijkt naar de eerste helft tegen sc Heerenveen: ze zijn achterin best kwetsbaar. Dan zou je naar mijn mening niet kunnen zeggen: PSV gaat nog een paar keer tegen puntenverlies aanlopen en Ajax helemaal niet. Ze winnen dan wel ruim met 4-1, maar er zijn genoeg punten waarvan ik denk: nou..."

Poll

Wie gaat PSV-Ajax winnen?

(6097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws