Eindelijk witte rook vanaf Old Trafford: contractsoap met De Gea ten einde

Eindelijk witte rook vanaf Old Trafford: contractsoap met De Gea ten einde

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 16:08ma 16-09-2019 om 16:08

Laatste update: maandag 16 september 2019 om 16:12ma 16-09-2019 om 16:12

David De Gea en Manchester United hebben hun langdurige contractbesprekingen afgerond. De doelman heeft een nieuwe verbintenis ondertekend, laten de Mancunians maandagmiddag weten via de officiële kanalen.

De Gea had na dit seizoen transfervrij kunnen vertrekken, maar ligt nu tot medio 2023 vast. Manchester United heeft bovendien een optie voor nóg een seizoen. De club doet geen uitspraken over het salaris van de sluitpost, die volgens Britse media liefst vijftien miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Manchester United haalde De Gea in 2011 op bij Atlético Madrid. "Het is een voorrecht om acht jaar lang voor deze geweldige club te spelen en het is een eer dat ik de kans krijg om nóg langer te blijven", laat hij weten aan de clubsite. "Als één van de meer ervaren spelers in de selectie wil ik er alles aan doen om onze talenten te begeleiden. Ik heb nog zo veel om voor te spelen hier."

Ook manager Ole Gunnar Solskjaer is verheugd over het aanblijven van zijn doelman. "David heeft bewezen dat hij de beste doelman ter wereld is en hij speelt een cruciale rol in onze toekomstplannen. We kijken ernaar uit om Manchester United samen terug te brengen naar waar de club hoort."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws