Trotse vader: 'Je merkt aan alles dat ze dankbaar zijn dat Frenkie is gekomen'

Trotse vader: 'Je merkt aan alles dat ze dankbaar zijn dat Frenkie is gekomen'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 17:12ma 16-09-2019 om 17:12

Het eerste doelpunt van Frenkie de Jong voor FC Barcelona zaterdag leidde tot een vreugdeuitbarsting van zijn vader op de tribunes van Camp Nou. John de Jong kan zijn geluk niet op, vertelt hij bij Radio 538.

"De beelden spreken voor zich denk ik… Het was een geweldig moment", stelt De Jong senior. "We hebben dit jaar zoveel meegemaakt, zoveel historische momenten. Bij Ajax, toen tegen Real Madrid en Juventus. En een krappe week geleden zijn eerste interlandgoal en de knappe wederopstanding tegen Duitsland na rust. Dit was ook weer een bijzonder moment."

De Oranje-international is nu 'los', zo is de verwachting. "Het is heel fijn dat hij zo begint. Frenkie en Mikky zijn nog jong natuurlijk. Ze zitten samen in een ander land, in een andere cultuur. Zelf doen ze er niet zo moeilijk over: het is alleen wat warmer en je eet wat later. Je merkt aan alles dat de mensen daar dankbaar en trots zijn dat Frenkie daar is komen voetballen. Ze zijn heel behulpzaam, de spelers ook. Hij heeft dus een heel goede keuze gemaakt", benadrukt John de Jong.

Hij erkent dat er 'wel wat van de middenvelder afvalt' na zijn eerste treffer voor Barça, dat uiteindelijk met 5-2 te sterk was voor Valencia. "Voordat hij bij Barcelona kwam kon hij eigenlijk al niet meer stuk, omdat hij met Ajax Real Madrid had uitgeschakeld. Dan ben je al een held daar."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws