'AZ dicht bij transfer: uitblinker van Noorse competitie arriveert in Alkmaar'
Evjen (links op de foto) in actie voor Noorwegen O20

'AZ dicht bij transfer: uitblinker van Noorse competitie arriveert in Alkmaar'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 17:30ma 16-09-2019 om 17:30

AZ trekt aan het langste eind in de strijd om Hakon Evjen, zo melden Noorse media maandag. De negentienjarige aanvallende middenvelder is inmiddels in Alkmaar om zijn transfer af te ronden. Hij moet in januari de overstap maken.

Evjen is dit seizoen namens zijn club FK Bodø/Glimt uitblinker in de Noorse competitie. Hij was in twintig duels al goed voor tien goals en vier assists. In zijn laatste zeven optredens scoorde de rechtsbuiten liefst zes keer. Daarmee is hij op de radar verschenen van tal van clubs. Zo werd Evjen in eigen land in verband gebracht met Ajax, Anderlecht, Manchester City en Manchester United.

AZ komt nu dus als winnaar uit de strijd, weet onder meer de Noorse tak van Eurosport. Aan het eind van de voorbije transferperiode zagen de Alkmaarders naar verluidt een bod van twee miljoen euro nog worden afgewezen. Hoeveel AZ nu voor hem over heeft, is niet duidelijk. Evjen komt met Jonas Svensson en Fredrik Midtsjö twee landgenoten tegen bij de Eredivisie-subtopper. 

Zodra de deal in kannen en kruiken is keert Evjen terug naar Bodø/Glimt, waarna hij vermoedelijk in januari definitief aansluit bij de selectie van AZ.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws