ADO en gemeente Den Haag weren ook dit seizoen supporters van Ajax

ADO en gemeente Den Haag weren ook dit seizoen supporters van Ajax

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 18:44ma 16-09-2019 om 18:44

Fans van Ajax zijn ook dit seizoen niet welkom bij de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in de Eredivisie. Dat hebben de gemeente en de club uit de Hofstad maandag bekendgemaakt. 

ADO ontvangt de Eredivisie-kampioen op 6 oktober in het Car Jeans Stadion. 'Burgemeester Pauline Krikke en ADO Den Haag delen het standpunt dat de al jarenlang bestaande gespannen verhouding tussen aanhangers van ADO Den Haag en aanhangers van Ajax een te groot risico op incidenten oplevert', zo meldt beide partijen.

De maatregel is al sinds 2006 van kracht, nadat hooligans van de Amsterdammers het supportershome van ADO hadden bestormd. Daarbij vielen gewonden. Ajax probeert al enkele jaren een einde te maken aan het verbod.

 De nieuwe algemeen directeur Mohammed Hamdi van ADO benadrukt achter het besluit te staan. "Vorig jaar bleek voor een ander besluit al geen of onvoldoende draagvlak. Dat, en de gebeurtenissen die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden, zorgen ervoor dat zowel de burgemeester als de club achter dit besluit staat. Een veilig en ordentelijk verloop van de wedstrijd moet gegarandeerd kunnen worden voor de bezoekers van het stadion."

ADO laat in hetzelfde statement weten dat het ook geen supporters meeneemt naar de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena, op zondag 22 december. 

Poll

Goed besluit om geen Ajax-fans toe te laten in Den Haag?

(970 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws