Dumfries bezorgt fotograaf lichte hersenschudding: 'Gaf me zijn kletsnatte shirt'

Dumfries bezorgt fotograaf lichte hersenschudding: 'Gaf me zijn kletsnatte shirt'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 19:15ma 16-09-2019 om 19:15

Een vervelende misser van Denzel Dumfries zaterdag na de wedstrijd tegen Vitesse (5-0). Toen de PSV'ers traditioneel ballen de tribunes inschoten, raakte de rechtsback fotograaf Broer van den Boom.

De 65-jarige fotograaf van de Gelderlander kreeg de bal vol in het gezicht. "Donyell Malen stond te jongleren met zijn wedstrijdbal. Ik wilde nog een paar platen van hem maken", blikt hij terug op de website van de regionale krant. "Ik kwam net boven de boarding uit, zie ik in mijn ooghoek Dumfries een aanloopje nemen. Hij raakte de bal vol, alleen ging die niet hoog genoeg. Bovenop mijn lens. Ik vloog achterover."

Dumfries was er als de kippen bij om zijn excuses aan te bieden. "Hij was echt geschrokken. Even later kreeg ik een bal van hem." Terwijl EHBO'ers de schade opnamen, keerde de Oranje-international terug. "Stond hij voor me met zijn wedstrijdshirt. Dat was kletsnat van het zweet. Vroeg hij nog maar eens of alles goed met me was en daarna gaf hij me het shirt."

Ook daarna kon Dumfries het incident blijkbaar niet loslaten. "Liep ik door de mixed-zone naar de perskamer, breekt Dumfries zo een tv-interview af. Na het douchen, kwam hij in het perscentrum voor de laatste keer langs. Hij maakte voor de vierde keer zijn excuses, we hebben handen geschud en toen was het ook klaar. Die bal heb ik aan een meisje in het stadion gegeven. Het shirt wilde een volwassen PSV-supporter hebben, maar dat hou ik zelf."

Van den Boom hield een lichte hersenschudding en een scheurtje in de oogkas over aan het voorval. Zijn wenkbrauw had vier hechtingen nodig.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws