Jong Ajax verslaat Jong PSV, Van Hooijdonk de held van NAC, NEC mazzelt

16-09-2019 22:00 Laatste update: 22:32
124

Jong Ajax heeft de beloftentopper tegen Jong PSV nipt gewonnen. Op sportpark De Toekomst waren de Amsterdammers een maatje te groot voor de leeftijdsgenoten uit Eindhoven: 2-0. De Graafschap heeft tegen NEC drie punten uit handen gegeven en Sydney van Hooijdonk is de grote man bij NAC Breda.

Jong Ajax - Jong PSV 2-0
Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel al na vijf minuten. Ryan Gravenberch, een van de uitblinkers aan Jong Ajax-zijde, speelde zichzelf knap vrij en verschalkte Robbin Ruiter. Jong Ajax was beter, maar de Eindhovenaren waren allesbehalve kansloos. Doelman Dominik Kotarski moest zich na iets meer dan twintig minuten strekken. Voor rust kreeg de ploeg van Mitchell van der Gaag nog twee kansen.

Jong PSV had in de tweede helft moeite om het spel te maken. Jong Ajax heerste, maar weigerde afstand te nemen van de bezoekers. De Eindhovenaren gingen slordig om met de kansen die werden gecreërd. Kotarski hield twee keer prima tegen. Lassina Traoré kreeg in de slotfase de grootste kans van de tweede helft, maar miste. In de blessuretijd maakte debutant Max de Waal de allesbeslissende 2-0.

Jong Ajax klimt naar plek zes in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV blijft achttiende.

NEC - De Graafschap 1-1
De Graafschap was lang op weg naar de overwinning op NEC, maar in de slotfase ging het mis voor Mike Snoei en co.. De wedstrijd duurde een paar minuten te lang voor de degradant van vorig jaar: 1-1.

NEC dicteerde de eerste helft en kreeg in de slotfase mogelijkheid na mogelijkheid. Het was echter De Graafschap dat na 33 minuten spelen uit het niets op voorsprong kwam. Gregor Breinburg wist de eerste de beste kans te verzilveren: 0-1.

De Graafschap kreeg in de slotfase grote kansen om de wedstrijd te beslissen, terwijl NEC nauwelijks wat creëerde. In de vier minuten blessuretijd maakte Jonathan Okita 1-1. NEC kopte daarna nog een keer op de lat, maar een zege zat er niet meer in.

Jong Utrecht - FC Den Bosch 5-1
FC Den Bosch blijft maar teleurstellen. De titelkandidaat van vorig seizoen bungelt onderaan in de Keuken Kampioen Divisie en ging maandagavond met maar liefst 5-1 onderuit bij Jong FC Utrecht. De wedstrijd leek al na 45 minuten spelen gespeeld. Mitchell van Rooijen en Issah Abass tekenden in minuut 13 en 18 voor de 1-0 en de 2-0. Abass stuurde Den Bosch met grotere problemen richting de kleedkamer door vlak voor rust ook nog 3-0 te maken.

Toen Vaclav Cerny kort na de onderbreking ook nog 4-0 maakte, was de wedstrijd definitief gespeeld. Jong Utrecht koerste af op de grootste overwinning ooit toen Jonas Arweiler 5-0 maakte, maar daar stak Alexander Laukart in de slotfase een stokje voor. Hij bepaalde de eindstand op 5-1.

Jong AZ - NAC Breda 1-2
Goudhaantje Sydney van Hooijdonk heeft NAC Breda de drie punten bezorgd bij Jong AZ. De Alkmaarders gingen ruim een half uur aan de leiding, maar gaven de overwinning in de slotfase weg. Jong AZ zocht met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op. Tijjani Reijnders maakte de goal.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig. Nadat NAC al een paar kansen kreeg, maakte Van Hooijdonk in de 71e minuut gelijk. De zoon van oud-spits Pierre van Hooijdonk herhaalde dat kunstje tien minuten later opnieuw, toen hij voor de 1-2 tekende.

Die goal bezorgde NAC de verdiende overwinning, waardoor de club op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie blijft staan.