Kishna verwacht lastige wedstrijd voor Ajax: 'Vooral keeper is belachelijk goed'

Kishna verwacht lastige wedstrijd voor Ajax: 'Vooral keeper is belachelijk goed'

17-09-2019 06:53 Laatste update: 06:55
47

Ricardo Kishna kijkt vanavond met veel belangstelling naar de eerste Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Lille. De aanvaller kwam uit voor beide ploegen en verwacht dat Ajax het niet makkelijk gaat krijgen. 

Kishna vertrok in het seizoen 2016/2017 op huurbasis naar de Franse club en was snel onder de indruk. "De club had net een nieuwe president en die had grote plannen", vertelt de vleugelaanvaller tegen het Algemeen Dagblad. "Dat is ook wel uitgekomen. Op veel vlakken merkte ik wel overeenkomsten tussen Ajax en Lille. De club zet in op de jeugd, hamert op een technische voetbalstijl en moet na elk seizoen vaak de beste spelers verkopen."

Het verblijf van Kishna bij Lille duurde niet lang, aangezien zijn club Lazio hem al na een half jaar weer terughaalde naar Rome. Vanavond is hij aanwezig in de Johan Cruijff ArenA om zijn oude clubs te volgen. "Ajax en Lille hebben afgelopen zomer de beste spelers verloren, maar beide ploegen hebben nog veel kwaliteit", vervolgt Kishna. "Vooral de keeper van Lille, Mike Maignan, is belachelijk goed. (...) In de competitie willen ze vaak het spel maken, maar dat zal vanavond niet gebeuren. Ajax heeft ook in Frankrijk naam gemaakt. Lille gaat inzakken en op de counter loeren. Die spelopvatting beheersen ze ook goed."