Neres: 'Ajax sterker dan vorig seizoen, alles in huis om goed toernooi te spelen'

Neres: 'Ajax sterker dan vorig seizoen, alles in huis om goed toernooi te spelen'

17-09-2019 07:05
81

David Neres is nog zoekende naar zijn vorm van het vorige seizoen, erkent hij. Toch gelooft de Braziliaan in nieuw succes van Ajax in de Champions League, te beginnen tegen Lille dinsdagavond.

"Het is nog niet gelukt om wat constanter te spelen", steekt de 22-jarige Neres van wal in gesprek met de NOS. "Ik moet mezelf in elke wedstrijd blijven verbeteren. Ik moet er nog hard aan werken, maar ik word elk seizoen beter."

De aanvaller zag belangrijke ploeggenoten als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne vertrekken. Zelf verlengde hij wel zijn contract bij Ajax. "De club heeft vertrouwen in me en dat is altijd zo geweest. En ik waardeer dat vertrouwen enorm." Bovendien bleven ook steunpilaren als André Onana, Dusan Tadic en Nicolas Tagliafico. "We hebben nog steeds een sterk team. We hebben goede spelers gehaald en de kern van de ploeg is overeind gebleven. Dat is belangrijk."

Daarnaast moet de ervaring van vorig jaar Ajax helpen in een Champions League-poule met Chelsea, Valencia en Lille. "Een heel moeilijke en gelijkwaardige groep. Maar ik weet zeker dat wij een sterke ploeg hebben. Nog sterker dan vorig seizoen. We hebben meer ervaring. We hebben alles in huis om een goed toernooi te spelen."