Verlies tegen Spurs kwam hard aan voor Ajacied: 'Ben in tranen uitgebarsten'

Verlies tegen Spurs kwam hard aan voor Ajacied: 'Ben in tranen uitgebarsten'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 07:50di 17-09-2019 om 07:50

Ajax neemt het vanavond op tegen Lille in de eerste wedstrijd van dit Champions League-seizoen. Daley Blind hoopt op een herhaling van vorig jaar, toen Ajax pas in de halve finale werd uitgeschakeld door Tottenham Hotspur door een laat doelpunt van Lucas Moura. 

De uitschakeling van vorig seizoen tegen Tottenham bezorgde Blind slapeloze nachten. "Nu niet meer, maar ik heb daar veel slechte nachten van gehad", vertelt hij in gesprek met de Volkskrant. "Die uitschakeling, vlak voor tijd. We waren zo dicht bij de finale van de Champions League. Wat met Ajax, in deze tijd, toch minder realistisch is dan voorheen. Met veel jeugd, met jongens van de club, ook mijn eigen club. Om daarmee de finale te halen, was zo bijzonder geweest." 

Normaal gesproken gaan de Ajax-spelers na een wedstrijd nog even in het spelershome zitten om na te praten met vrienden en familie, maar daar had Blind na de wedstrijd tegen Spurs geen zin in. "Ik zei tegen mijn familie: ik kom niet, geen zin in. Ga maar alvast in de auto zitten, ik kom er zo aan. Na de media ben ik in de auto in tranen uitgebarsten. Mijn vrouw reed. Ik zei: schat, zeg maar niets vanavond. Ik heb een biertje opengetrokken, tv gekeken. Een serie of zo, weet het niet meer. Dit blijft nog heel lang pijn doen."

Blind start met zijn club vanavond aan de nieuwe Champions League-campagne. Om 21:00 trappen de spelers af in de Johan Cruijff ArenA.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws