De Boer voorziet 'groot verschil' voor Ajax: 'Ze kwamen om drie punten te pakken'

De Boer voorziet 'groot verschil' voor Ajax: 'Ze kwamen om drie punten te pakken'

17-09-2019 13:05 Laatste update: 13:36
65

Het Europese succes van Ajax heeft gevolgen voor de wijze waarop de Amsterdammers dit seizoen worden benaderd door tegenstanders in de Champions League. Daar is Ronald de Boer van overtuigd. 

"Het grote verschil is dat clubs voorheen naar Ajax kwamen om drie punten te pakken", zegt De Boer in gesprek met NUsport"Nu denken ze: een puntje is ook wel lekker. Dat is een heel andere instelling, wat betekent dat Ajax tegenover teams komt te staan die heel georganiseerd spelen. Daar moeten ze doorheen zien te breken."

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

"Het lijkt bijna onmogelijk om hetzelfde te presteren als vorig seizoen tegen bijvoorbeeld Real Madrid en Juventus, maar dat dachten we toen ook. Ik vind Ajax een stuk stabieler dan voorheen. Ze laten zich niet zomaar meer verrassen."

Het thuisduel met Lille van dinsdagavond wordt 'de eerste echte test' van dit seizoen, vindt De Boer. "Je zou zeggen dat Lille een ploeg is waartegen je op drie punten kan rekenen, al is dat wat kort door de bocht. Ze hebben een mix van talent en ervaring en snellere en kwalitatief betere spelers dan Heerenveen."