LIVE: Ajax begint Champions League-jaar met ruime zege (gesloten)

LIVE: Ajax begint Champions League-jaar met ruime zege (gesloten)

17-09-2019 18:27 Laatste update: 22:45
346

De Champions League-campagne van Ajax gaat dinsdagavond officieel van start. Om 21.00 uur trapt de kampioen van Nederland af tegen Lille, de nummer twee van het voorbije Ligue 1-seizoen. In ons liveblog mis je vanmiddag en vanavond helemaal niets van alle ontwikkelingen in Amsterdam. 

Op weg naar de lucratieve groepsfase van het miljardenbal versloeg Ajax PAOK Saloniki en APOEL Nicosia in de voorrondes. In Groep H van het toernooi is de formatie van trainer Erik ten Hag gekoppeld aan Valencia, Chelsea en Lille. De Franse formatie is dinsdagavond de eerste opponent in de Johan Cruijff Arena. 

Grote vraag is hoe Ajax, na de 4-1 zege op sc Heerenveen op zaterdagavond, gaat aantreden tegen Lille. Het Algemeen Dagblad denkt dat Ten Hag kiest voor Hakim Ziyech op 'tien' en Sergiño Dest als rechtsback. Dat zou betekenen dat Perr Schuurs z'n basisplaats kwijtraakt en Joël Veltman opschuift naar het centrum van de defensie. 

Met negen punten uit vijf duels is Lille redelijk begonnen aan het nieuwe seizoen in Frankrijk. Afgelopen vrijdag werd met 2-1 gewonnen van Angers. Grote man bij Lille is Victor Osimhen. De Nigeriaanse spits was al vijfmaal trefzeker in de Ligue 1. Renato Sanches is de meest bekende naam in het elftal van trainer Christophe Galtier. De Portugese middenvelder kwam deze zomer over van Bayern München. 

Ajax-Lille begint dinsdagavond om 21.00 uur. Met ons liveblog blijf je in aanloop naar en tijdens de Champions League-clash van alle ontwikkelingen op de hoogte.