Prachtgoal Hansen en uitblinker Ünüvar bij Europese zege Ajax onder 19

17-09-2019 15:54 Laatste update: 17:37
41

Ajax Onder 19 heeft dinsdag het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht van coach Erik ten Hag. De talenten wisten in de Youth League met 4-0 te winnen van de leeftijdsgenoten van Lille.

Uitblinkers aan de zijde van de Amsterdammers waren Sontje Hansen en Naci Ünüvar. Ünüvar was verantwoordelijk voor de 2-0 in de eerste helft, en Hansen zorgde met een geweldige actie en afronding voor de derde Ajax-treffer nog voor rust. Youri Regeer had de thuisploeg al vroeg op voorsprong gezet. In de slotfase zorgde debutant Christian Rasmussen nog voor de 4-0.

Volgens De Telegraaf werd de wedstrijd van Ajax Onder 19 door tachtig scouts bezocht. Vooral Ünüvar, Hansen, Enric Llansana en Devyne Rensch kunnen op aandacht rekenen van nationale en internationale scouts.

De Ajax-talenten zitten in de UEFA Youth League in de groep met dezelfde tegenstanders als Ajax 1. Op 2 oktober volgt het bezoek aan Valencia, waarna op 23 oktober de talentenploeg van Chelsea langskomt in Amsterdam. Valencia en Chelsea speelden dinsdagmiddag met 3-3 gelijk.