Lyon weet niet te winnen ondanks goal Memphis, blamage voor De Vrij met Inter

17-09-2019 20:52
3

Memphis Depay en Stefan de Vrij hebben een valse start gemaakt in de Champions League. De aanvaller wist met Olympique Lyon thuis niet te winnen van Zenit Sint-Petersburg: 1-1. De Vrij blameerde zich met Inter op eigen veld tegen Slavia Praag: 1-1.

Olympique Lyon - Zenit Sint-Petersburg 1-1
Memphis zat afgelopen weekend op de bank, maar verscheen in het duel in Groep G van de Champions League wel weer aan de aftrap. Voor Kenny Tete was geen plaats. Bij Zenit deed de van Vitesse overgenomen Vyacheslav Karavaev mee. De rechtsback moest in de openingsfase vooral tegenhouden, maar Lyon had moeite om een gaatje te vinden in de Russische muur.

Aan de andere kant toonde Zenit zich wel uiterst effectief. Sardar Azmoun combineerde vier minuten voor rust simpel door de Franse defensie en rondde af. Lyon moest in de achtervolging en kreeg in de tweede helft meteen een uitgelezen mogelijkheid. Memphis ging over het been bij Ozdoev en benutte de daaropvolgende strafschop zelf. De Oranje-international is daardoor direct betrokken bij vier van de laatste vijf goals van zijn club in de Champions League (één goal, drie assists).

Jeff Reine-Adélaïde en Memphis kregen in het vervolg nog goede kansen om Lyon aan een zege te helpen, maar gescoord werd er niet meer. Benfica en RB Leipzig, de andere teams in de poule, komen later op de avond in actie.

Internazionale - Slavia Praag 1-1
Namens Inter kreeg Stefan de Vrij de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Hij kopte uit een voorzet van Stefano Sensi over. Datzelfde deed ook Danilo D'Ambrosio. Dat bleken dure missers, want na ruim een uur kwam Slavia Praag verrassend op voorsprong via Peter Olayinka. Daar leek het bij te blijven, maar diep in blessuretijd pakte Inter toch nog een punt. Nadat Stefano Sensi de lat raakte uit een vrije trap, schoot invaller Nicolò Barella wel raak: 1-1.

Voor Inter is het desondanks een valse start tegen de op papier zwakste broeder in de groep. FC Barcelona en Borussia Dortmund zijn de andere tegenstanders.