Ten Hag reageert fel op optimisme rond Ajax: Waar hebben we het over, man

Ten Hag reageert fel op optimisme rond Ajax: "Waar hebben we het over, man"

17-09-2019 20:45 Laatste update: 20:50
44

Niet Hakim Ziyech, maar Quincy Promes begint als nummer 10 aan de Champions League-opener van Ajax tegen Lille OSC. Dat laat Erik ten Hag kort voor de aftrap weten aan Veronica.

In de aanloop naar dinsdagavond werd gespeculeerd over Ziyech in een rol achter spits Dusan Tadic, maar de keuze is gevallen op Promes. "Daar zal hij vaak uitkomen", zegt Ten Hag over de 10-positie van Promes. "Ze hebben ruimte om van positie te wisselen, maar het is duidelijk de bedoeling dat Quincy daar staat. Hij moet diepte brengen in combinatie met Dusan en Hakim. Zo proberen we het statische centrum van Lille uit elkaar te spelen."

Ten Hag ziet Ajax zéker niet als de favoriet in Groep H van de Champions League. "Nee, er zijn geen favorieten." Ajax neemt het na Lille op tegen Valencia en Chelsea. De trainer wordt een beetje cynisch van het optimisme van de buitenwacht. "Ajax moet maar over iedereen heenlopen, maar zo is het niet. Waar hebben we het over, man. Vorig jaar waren we al blij dat we überhaupt in de Champions League zaten. Het is niet vanzelfsprekend."