Champions League: Napoli verrast Liverpool, wonderkind Haland de grote man

17-09-2019 22:54
73

De eerste Champions League-avond van het nieuwe seizoen is achter de rug, tijd om de balans op te maken. Buiten Amsterdam, waar Ajax met 3-0 te sterk was voor Lille OSC, vielen in de 21.00 uur-wedstrijden twaalf doelpunten in vijf wedstrijden.

Groep E: Red Bull Salzburg - Racing Genk 6-2
Het overgrote deel van de doelpunten kwam dinsdagavond uit Oostenrijk. Red Bull Salzburg trakteerde het armetierige Genk op een 6-2 nederlaag. De grote man: Erling Braut Haland. De negentienjarige Noor was in de eerste helft goed voor een hattrick. Tussendoor scoorden Heen-Chan Hwang en Dominik Szoboszlai (beiden Salzburg) en Jhon Lucumi (Genk). Na rust waren de twee clubs nog één keer trefzeker via Mbwana Samata (Genk) en Andreas Ulmer (Salzburg).

Groep E: Napoli - Liverpool 2-0
In Napels viel er lange tijd een stuk minder te juichen. Napoli en titelverdediger Liverpool, groepsgenoten van Red Bull Salzburg en Racing Genk, waren in grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig. Dries Mertens was in de tweede helft dichtbij, maar zijn kopbal werd op magistrale wijze gekeerd door Adrián. Tien minuten voor tijd viel de goal alsnog: Mertens benutte een makkelijk gegeven penalty. In de blessuretijd maakte Fernando Llorente er zelfs nog 2-0 van na een fout van Virgil van Dijk, waardoor Liverpool met de staart tussen de benen huiswaarts keert.

Groep F: Borussia Dortmund - FC Barcelona 0-0
Op papier was het de meest aantrekkelijke wedstrijd van de dinsdagavond, maar Dortmund en Barcelona stelden teleur in het Signal Iduna Park. De grootste kans van de wedstrijd was voor Marco Reus, maar Barça-doelman Marc-André ter Stegen stopte zijn penalty. In de slotfase maakte Lionel Messi zijn entree. In zijn eerste minuten van het seizoen kon de Argentijn het verschil niet meer maken. In dezelfde groep voorkwam Internazionale in de blessuretijd een blamage tegen Slavia Praag (1-1).

Groep G: Benfica - RB Leipzig 0-2
In Duitsland maakte Leipzig na rust het verschil tegen Benfica. Timo Werner opende na 69 minuten de score, tien minuten later gevolgd door een tweede treffer van de Duitse aanvaller. De tegengoal van Benfica-spits Haris Seferovic kwam in de 84ste minuut te laat. Eerder op de avond kwamen Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg al in actie in Groep G. Memphis Depay poetste vanaf de strafschopstip de openingstreffer van Sardar Azmoun weg: 1-1.